Nie bez powodu mówi się, że przez żołądek do serca. Mieliśmy okazję przekonać się o tym w sobotnie popołudnie, kiedy to na naszych oczach mistrzowie kuchni przygotowywali przepyszne potrawy i częstowali nimi zgromadzonych na Dolnej Równi Krupowej.
Swoje kulinarne umiejętności zaprezentował Sylwester Lis – wielokrotnie nagradzany w konkursach branżowych i wyróżniany w przewodniku kulinarnym Gault&Millau. Ci, którzy mieli ochotę na małą ochłodę, mogli spróbować także tradycyjnych lodów z Tatr robionych w 100% z mleka owczego, przygotowanych przez LÓDGÓR. Wieczorem na naszej scenie plenerowej pojawił się również dziennikarz kulinarny Bartek Kieżun, który zaprezentował swoje książki i opowiedział o sztuce gotowania, którą sam praktykuje.
Mamy nadzieję, że ci, którzy spróbowali sobotnich specjałów, zakochali się w nich tak samo, jak my!